Chleba s pekanovými ořechy - LC

Chleba s pekanovými ořechy - LC

Dýňová mouka má zvláštní chuť a v kombinaci s pekanovými ořechy je tento nízkosacharidový chleba kupodivu dobrý - je vláčný, měkoučký a není lepivý.

Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)

Postup přípravy

  1. Ručním šlehačem vyšleháme vejce, pak zašlehat kefír, olej, sůl a kmín. Přidat chia mouku a chvilku šlehat, těsto začne houstnout a gelovatět, až poté přidat dýňovou mouku s práškem do pečiva a ještě šlehat. Vznikne mazlavá gelová směs do které vmícháme lžící nebo stěrkou semínka a ořechy.

  2. Těsto vyklopit do chlebové formy s pečícím papírem potřený trošku olejem, nebo do silikonové formy.Volně na plech bych asi nedávala, myslím že by se rozplácl. ????‍♀️

    Péct na 200 stupňů cca 40-50 minut(do křupavé kůrky), vyndat z trouby nechat ještě cca 10 minut ve formě pat chleba vyklopit a dát na mřížku vychladnout.

  3. Možná jde použít i jiná vhodná mouka, ale nemám odzkoušeno.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte