Peču tento bzlp chleba už roky, je osvědčený a dobrý:)
- 1h:45m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs
|
450 g |
hladká mouka sojová plnotučná
|
2 lžíce |
mouka pohanková hladká
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
kořenicí směs chlebové koření
|
1 lžička |
slunečnicová semínka
|
1 hrst |
voda vlažná
|
400 ml |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
olej řepkový
|
1 lžíce |
cukr moučka
|
1 g |
Postup přípravy
-
Do vlažné vody se špetkou cukru dáme vzejít kvasnice.
Vše sypké promícháme, přidáme vodu s kavasnicemi, olej a prohněteme hladké těsto.
-
Do vymazané formy na chleba dáme těsto, uhladíme mokrou rukou a necháme v tele pod utěrkou asi hodinu kynout.
-
Pečeme asi 40 minut /200°C, nebo dle vaší trouby.
Hotový chleba po chvilce vyklopíme na mřížku a ihned propíchneme na několika místech špejlí.
Já ještě horký potřu lehce máslem pro vůni.
Makronutrienty
86%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 946 kJ | 436 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
43,4 g
1,38 g |
20 g
0,635 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,34 SVJ | 2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,49 g
0,541 g |
2,07 g
0,249 g |
Bílkoviny | 2,55 g | 1,17 g |
Sůl | 0,693 g | 0,319 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů