CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

CHLÉB BEZ HNĚTENÍ

Dobrý chléb se dá upéct i bez žitného kvásku a velké dřiny.

A tenhle musí hóóódně rychle vychladnout, protože hladovci už se srocují na večeři, takže šup s ním na vzduch.

Postup přípravy

  1. Zpracovat a nechat 3 hodiny kynout, pak vyklopit na pomoučený vál a popřekládat, přiklopit mísou a nahřát troubu i s pekáčem a s víkem na 230 stupňů asi půl hodiny, pak do nahřátého pekáče vpravit těsto, přiklopit a péct 30 minut na 230, pak odklopit a dopéct 15 minut na 220 stupňů.

  2. Pozn.: Používám sklokeramickou mísu i s víkem Simax, objem 2,4l.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte