CHEESECAKE SE SLANÝM KARAMELEM - LC

Veselé avokádo

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

CHEESECAKE SE SLANÝM KARAMELEM - LC

Skvělý nízkosacharidový (lowcarb dort), dezert chutnal všem...forma 20 cm.

#veseleavokado

Postup přípravy

  1. Formu si vyložíme pečícím papírem a na strany přiložíme folii na okraje dortů – lépe se nám potom dort vyjme.

    Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.

    Z uvedených surovin na korpus vypracujeme těsto, natlačíme do připravené formy a dáme na chvíli do lednice.

  2. Želatinu vyždímáme a nahřejeme v mikrovlnce nebo dáme do menší kovové misky, kterou z části ponoříme do horké vařící vody. Želatina nesmí projít varem, potom ztrácí želírovací schopnost.

  3. Smícháme všechny ingredience na krém a nakonec vmícháme i připravenou želatinu. Takto připravený krém vylijeme na korpus a dáme chladit do lednice alespoň na hodinu (když spěcháte, použijte mrazák).

  4. Po zatuhnutí dortu si připravíme karamel. Máslo, sladidlo a aroma zahříváme v hrnci, až získá oříškovou barvu. Přidáme smetanu a redukujeme do požadované konzistence 5-10 min. Karamel necháme malinko vystydnout, aby nám nerozpustil krém.

  5. Karamel opatrně vylijeme na dort, sem tam necháme stéct i po stranách a dáme nejlépe do mrazáku vytuhnout. Nakonec dort ozdobíme dle fantazie – ovocem, oříšky nebo čokoládou. Já pro zpestření přidala tymián, kdo nechce klasický, tak se nechá sehnat i citrónový a ten je jemnější.

  6. TIP:

    ???? Do krému můžete přidat tvaroh, jen musí mít také pokojovou teplotu.

    ????Formu si připravuji tak, že dám papír na spodní část formy a strany přicvaknu přes papír. Zbytek odstřihnout.

    ????Krém musí být tekutý, případně ho nahřejte.

    Na obrázku může být: jídlo

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte