Cheesecake bábovka - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Cheesecake bábovka - LC

Efektní a nijak zvlášť složitý nízkosacharidový (low carb) dezert.

Chuť krásně vyvážená. Cheesecake vrstva krásně osvěží sladkost čokolády.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

    Já jsem si babovkovou formu vyložila pečícím papírem, který jsem nejdříve zmačkala a pak znovu vyrovnala,aby byl ohebnejší.

  2. Čokoládu a máslo rozehřejeme.

    Promícháme a necháme vychladnout.

    Pokud nemáme moučkové sladidlo, musíme ho umlít. Používám mlýnek na kávu. Zabere to jen minutku. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.

    Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, guarovou gumou, kávou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla, které jsme si dali stranou, ušleháme pevný sníh.

  3. Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.

    Přidáme tři lžíce bílkového sněhu.A vmícháme. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme a mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme, až zbyde polovina sněhu a tu tam opatrně převracením zapracujeme.

  4. Polovinu těsta vlijeme do připravené formy. Smícháme suroviny na cheesecake vrstvu a lžící nandáme do formy. Opatrně navršíme zbytek těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.

  5. Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak překlopíme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.

    Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout. Pak polijeme bábovku.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte