CHEESCAKE Dýňový nepečený Low Carb

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

CHEESCAKE Dýňový nepečený Low Carb

Dýňový LC nepečený cheescake je další z řady LC dezertů, který rychlý a výborný.

Postup přípravy

  1. 1.Nejprve si připravíme dýňové pyré a to buď upečením dýně hokaido v troubě na olivovém oleji nebo uvařením dýně a následným rozmixováním na hladkou kaši.Pyré necháme pořádně vychladnout.

    Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečícím papírem a okraje fresh folií,bude tak po stranách krásně hladký.

  2. 2. Do mixéru dáme 4 vetší datle bez pecky,2 lžíce sladidla dle diety,špetku skořice, 3 kostky vysokoprocentní čokolády(85%) a 120g změklého másla.Pořádně rozmixujeme, přendáme do misky a vmícháme 100g mletých ořechů a 50g strouhaného kokosu.Vzniklé těsto hezky upěchujeme do připravené formy a dáme a chvilku ztuhnout do lednice , případně do mrazáku pro rychlejší ztuhnutí.

  3. 3.Mezitím si připravíme náplň.Ta se skládá z 500g dýňového pyré,250 g mascarpone, 250g ricotty, 4 lžic sladidla,vanilkové esence,špetky skořice.Pořádně rozmixujeme,ještě přidáme strouhanou vysokoprocentní čokoládu a nakonec vmícháme želatinu na 500ml tekutiny.My použili od Vitany, želatinu na krémy.

  4. 4. Vlijeme na ztuhlý korpus a opět necháme vychladit.

    Navrch jsme použili LC karamel,který jsme uvařili ze 120g másla a 4 lžic sladidla,ale můžete použít třeba i opět čokoládu ,kterou rozpustíte s máslem.

    Nakonec jsme ozdobili sekanými vlašskými ořechy a kokosovými chipsy:-)

    Náš tip: pyré si připravte několik hodin nebo den dopředu aby bylo pořádně vychladlé!

    Hotový dort nechte ztuhnout v lednici nejlépe přes noc:-)

    Je výborný:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte