Peruánská specialita z bílé ryby
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
halibut grónský filet
|
230 g |
limetka
|
5 kusů |
cibule červená
|
1 kus |
paprika čili pálivá
|
1 kus |
koriandr čerstvý nať
|
10 g |
Postup přípravy
-
Použít lze jakoukoli bílou rybu.
Rybu nakrájíme na menší kostky, osolíme, smícháme s nasekanou chili papričkou a koriandrem, zalijeme šťávou z limetek, na vrch rozložíme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme 20 minut uležet.
Makronutrienty
36%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 372 kJ | 1 153 kJ |
Kalorická hodnota | 88,9 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,31 g
1,35 g |
19,6 g
4,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,631 SVJ | 1,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,27 g
0,908 g |
16,4 g
2,82 g |
Bílkoviny | 5,89 g | 18,2 g |
Sůl | 0,003 g | 0,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů