Černožluté kuře

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Černožluté kuře

Dietní a dobrý oběd.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, škrob, sušená rajčata, curry, chilly, kuřecí bujón a sůl. Promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.

  2. Cibuli a pórek nakrájíme na nudličky.

    Na nepřilnavé pánvi lehce opečeme plátky ananasu.

  3. Do rozpálené pánve rozložíme maso a necháme ho z jedné strany opéct bez míchání. Maso dostane černou barvu, ale nebude hořké ani spálené. Černou barvu způsobuje pečené curry koření a med.

  4. Maso otočíme na druhou stranu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Necháme opékat asi 2 minuty a začneme míchat, aby se opékala i cibule.

  5. Když je maso téměř hotové, přidáme pórek a kukuřici a společně ještě opékáme asi 2 minuty. Servírujeme s rýží a ozdobené kolečkem opečeného ananasu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte