Celerové hranolky

Jídelní plán

Celerové hranolky

Jednoduchá a rychlá nízkosacharidová příloha.

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme a rozkrájíme na cca 1 cm silné plátky. Ty zase na silnější hranolky.

  2. Uvedeme do varu cca 1 litr vody a hranolky v ní asi 3 minutky ovaříme. Vodu slijeme - můžeme použít na polévku. Do horkých hranolek přidáme sádlo, koření, rozmačkaný česnek a sůl. Zakryjeme poklicí a protřepeme, až se hranolky směsí koření a sádla celé obalí. Směs koření samozřejmě můžete upravit podle vlastní chuti a různě experimentovat.

  3. Troubu rozehřejeme na 220°C. Hranolky pečeme cca 20 minut, dokud nejsou měkké.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte