Vydatné lowcarb jídlo, tedy vhodné i pro diabetiky.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Hranolky | |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso naklepeme, osolíme a opepříme. Celerové hranolky osolíme a vše dáme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem. Pečeme na 180 st.asi 35 minut, během pečení vše obrátíme.
Ke konci pečení na chvilku přidáme mozarellu .
Podáváme s volským okem a salátem.
Makronutrienty
15%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 564 kJ | 2 877 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 688 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,46 g
0,722 g |
17,6 g
3,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,346 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,95 g
3,2 g |
35,5 g
16,3 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 65,7 g |
Sůl | 0,772 g | 3,94 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů