Báječná nízkosacharidová příloha z celeru, k masu, jako salát k low carb pečivu...zde vepřové kousky v lahůdkovém droždí.
Děkujeme Věrušce Husákové za skvělý tip:)
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Remuláda | |
---|---|
celer
|
200 g |
majonéza
|
75 ml |
zakysaná smetana
|
75 ml |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Syrový okrájený celer si nakrájíme či nastrouháme na tenké nudličky.
Smícháme si ostatní přísady, přidáme celer a dáme do lednice rozležet, chutě se propojí a celer změkne.
-
Podáváme k vepřovým kouskům, doplníme čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
21%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 106 kJ | 2 057 kJ |
Kalorická hodnota | 264 kcal | 492 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,37 g
2,11 g |
13,7 g
3,92 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,737 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
3,45 g |
48,3 g
6,42 g |
Bílkoviny | 2,08 g | 3,87 g |
Sůl | 0,557 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů