Ryba je vždy skvělá volba, candát zejména...v kombinaci se žampiony a smetanou vykouzlíte během pár minut lowcarb oběd a pochutnáte si zaručeně.
Krásné jídlo od Luc Ka, děkujeme :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
cibulka jarní, sečka
|
0,5 svazku |
česnek
|
1 stroužek |
žampiony čerstvé
|
150 g |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Ryba | |
candát obecný
|
400 g |
vývar zeleninový domácí
|
150 ml |
vaječný žloutek
|
1 kus |
smetana na vaření
|
100 ml |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Opláchneme a očistíme jarní cibulku, světlou část pokrajíme nadrobno, zelenou na kroužky. Cesnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Očistíme houby, otřeme je vlhkou papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm bílou část cibulky a česnek, až zesklovatí. Přidáme houby a restujeme. Osolíme a opepříme.
-
Omyjeme filety, osušíme, položíme na zeleninu a okořeníme. Přilijeme vývar (nelít přes filety) a filety dusíme dokud nejsou měkké. Pak je vyndáme z pánve a udržujeme v teple.
-
Lehce provaříme tekutinu v pánvi. Do smetany zašleháme žloutek a citrónovou šťávu a směs vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme zelenou část cibulky. Žampiony s omáčkou podáváme k rybě. Vše posypeme petrželkou.
Jako další příloha se dobře hodí brokolice :)
Makronutrienty
15%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 352 kJ | 1 662 kJ |
Kalorická hodnota | 84,2 kcal | 397 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,37 g
0,909 g |
11,2 g
4,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,237 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,24 g
1,61 g |
20 g
7,59 g |
Bílkoviny | 9,64 g | 45,5 g |
Sůl | 4,9 g | 23,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů