Stovky receptů na bublaninu, tato je nadýchaná a moc dobrá:)
- 45m
- 24 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
cukr krupice
|
200 g |
olej řepkový
|
100 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
hladká mouka pšeničná
|
200 g |
polohrubá mouka pšeničná
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
cukr vanilkový
|
1 kus |
citrónová kůra
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny, minimálně 20 minut.
Poté snížíme otáčky a lehce přimícháme olj+mléko s třídavě se zbylými surovinami.
-
Pečeme na vysyaném velkém plechu asi 20 min/200°C dorůžova.
Schladlé lehce pocukrujeme a krájíme na porce.
Makronutrienty
63%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 610 kJ | 783 kJ |
Kalorická hodnota | 385 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,3 g
19,7 g |
22,5 g
9,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,63 SVJ | 2,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,6 g
1,59 g |
9,55 g
0,775 g |
Bílkoviny | 7,42 g | 3,61 g |
Sůl | 0,613 g | 0,298 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů