Výborný nízkosacharidový (lowcarb) koláč, poslouží jako hlavní jídlo, můžeme si vzít sebou na výlet či do práce.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Koláč | |
---|---|
brokolice
|
300 g |
žampiony čerstvé
|
4 kusy |
šunka
|
150 g |
cibule
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
smetana na vaření
|
1 kus |
vajíčka
|
8 kusů |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici rozebereme na růžičky, kedlubnu rozkrojíme na půl a oboje dáme vařit na 10 minut. Poté scedíme a necháme ještě okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme do růžova na ghí, pak přidáme na kostky nakrájenou šunku a žampiony a ještě chvilku dusíme.
-
Kedlubnu nakrájíme na plátky a vyložíme jí na dno zapékací misky (misku nevymazávám, mám nepřilnavou). Směs z cibule, šunky a žampiónů smícháme s brokolicí a rozprostřeme na kedlubnu.
-
Nakonec rozšleháme vejce se smetanou na vaření a nalejeme na připravený quiche.
Pečeme na 180° zhruba 40 minut, ke konci pečení quiche posypeme strouhaným parmazánem.
Makronutrienty
20%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 449 kJ | 1 545 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 369 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,85 g
1,51 g |
13,2 g
5,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,385 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,64 g
6,24 g |
22,9 g
21,5 g |
Bílkoviny | 8,41 g | 28,9 g |
Sůl | 2,27 g | 7,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů