Šťavnaté maso a spousta barevné zeleniny - nízkosacharidový báječný oběd :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti
|
2 kusy |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
hořčice dijonská
|
4 lžičky |
vajíčka
|
1 kus |
vepřové sádlo
|
2 lžíce |
žampion
|
6 kusů |
česnek stroužky
|
2 kusy |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Salát | |
avokádo
|
1 kus |
rajčata
|
1 kus |
cibule červená
|
1 kus |
polníček
|
2 hrsti |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
avokádový olej
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bravčové plátky si jemne naklepem, posolím, okorením a z obidvoch strán jemne potriem dijon horčicou a následne obalim v rozšľahanom vajičku, opekám na bravčovej masti cca 10 minut (podľa hrúbky mäsa).
-
Mäso vyberiem a do výpeku dám šampiňóny (použila som mrazené) dusím cca 10minút, jemne posolím, pridám roztlačený cesnak, 1pl masla a hotovo.
-
Na šalat som použila avokádo, rajčinu, červenù cibuľku, poľnìček him. soľ, mleté čierne korenie, citron.šťavu a avokádový olej.
Makronutrienty
13%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 732 kJ | 3 779 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 903 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,61 g
0,781 g |
18,6 g
4,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,361 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
4,58 g |
75,3 g
23,7 g |
Bílkoviny | 8,59 g | 44,3 g |
Sůl | 3,84 g | 19,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů