BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY SE ZELÍM A UZENÝM

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY SE ZELÍM A UZENÝM

Na takovýto výtečný oběd je ted akorát podzimní počasí...

Postup přípravy

  1. Dýni omýt, odstranit semínka, neloupat!!!, slupka obsahuje nejvíce vitamínů a tepelnou úpravou změkne. Nakrájet na proužky cca o síle 2cm, naklást na plech s pečícím papírem, osolit a pokapat olivovým olejem. Péct v troubě doměkka, trvá to dle síly plátků plus-mínus asi 30 minut.

    Ještě teplé rozmixovat.

  2. Brambory nastrouhat najemno, přidat dýňové pyré, vejce, sůl a mouku a z přiměřěně hustého těsta tvořit nočky, které se vaří v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Já vždy zkusím nejdříve vařit jeden zkušební noček, kdyby bylo potřeba těsto zahustit. Poté vyválím dlouhé válečky a ty krájím nožem na hojně pomoučené pracovní desce.

  3. Na pánvi nechám na trošce oleje orestovat uzené maso nebo libovou slaninu, přidám hotové noky a dušené bílé zelí, promíchám a servíruju s nasekanou čerstvou petrželkou.

  4. Pozn.: Dýni je možné pouze uvařit v osolené vodě, ale mně chuťově více vyhovuje dýně pečená. Má intenzivnější chuť, vzniklé pyré je hustější a těsto není třeba tolik dohušťovat moukou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte