Bramborové noky s mangoldem, smetanou a pošírovaným kuřecím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Bramborové noky s mangoldem, smetanou a pošírovaným kuřecím masem

Lahůdková rychlovka :)

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Dáme na pánev, trochu podlijeme vodou a necháme probublávat, než si připravíme další suroviny.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na velmi jemné plátky.

    Bramborové noky uvaříme podle návodu.

  3. Očistíme a na drobno nakrájíme mangold. Nakrájený mangold přidáme na pánev k česneku a cibuli. Voda z pánve by už v té chvíli měla být téměř vyvařená. Mangold vaříme asi tak 5 minut.

    Přidáme smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem a společně vaříme už jen zhruba 1–2 minuty.

  4. Do pánve přidáme uvařené noky a promícháme.

    Do vařícího vývaru dáme maso, počkáme až zbělá. Nevaříme. Teplota by se měla pohybovat těsně pod bodem varu.

    Směs z pánve rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme polovinu pošírovaného masa.

  5. Poznámka

    Česnek s cibulí tepelně upravujeme delší dobu než ostatní suroviny proto, aby se zejména česnek dobře uvařil. Nedostatečně tepelně upravený česnek některým lidem nedělá dobře na žaludek.

    Do tohoto receptu používáme výhradně mangold listový, ne řapíkatý. Řapíky jsou tužší a vyžadují delší tepelnou úpravu.

    Pošírované kuřecí maso je velmi měkké a šťavnaté. Musí však při pošírování zbělat i uvnitř, abychom nejedli maso syrové. Proto je velmi důležité nakrájet opravdu extrémně tenké plátky.

    Smetanu používáme krémovou do omáček, aby při vaření nezřídla. Potřebujeme, aby noky dobře obalila. Z toho důvodu je důležité pře přidáním smetany nemít na pánvi téměř žádnou vodu.

    Tip

    Komu nechutnají bramborové noky, může zkusit těstoviny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte