Low carb a keto cukroví na poslední chvíli? Zkuste tenhle recept na skvělé nepečené nízkosacharidové cukroví na Vánoce i jiné příležitosti. Kombinaci kokosu a čokolády nikdo neodolá!
- 1h
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
mascarpone
|
100 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
mandlová mouka
|
2 lžíce |
kokos sušený, strouhaný
|
7 lžic |
Poleva | |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
50 g |
kokosový olej
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kokosový olej rozehřejeme a přidáme ostatní suroviny (můžete lehce přisladit).
Tvarujeme válečky, dáme na chvíli do mrazáku.
-
Ztuhlé válečky obalujeme v rozehřáté čokoládě, můžeme posypat lyofizovaným ovocem, mandlemi, kokosem...
Makronutrienty
22%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 366 kJ | 563 kJ |
Kalorická hodnota | 565 kcal | 135 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,2 g
7,21 g |
4,1 g
1,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,72 SVJ | 0,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
54,8 g
40,5 g |
13 g
9,65 g |
Bílkoviny | 6,28 g | 1,49 g |
Sůl | 0,061 g | 0,015 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů