BORŠČ

šmakoun

BORŠČ

Boršč

Tradiční recept z červené řepy ve vegetariánské úpravě! O bílkovinu však nouzi nemá, tu plně supluje Šmakoun, který z polévky udělá hlavní chod, a přitom jí zachová lehkost.

Za recept děkujeme Evě Dosedělové z Hubneme zdravě s labužnicí Evelynou.

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, kořenovou zeleninu, papriky, zelí na kostky. Vše nechte restovat na oleji. Přidejte koření a zalijte bujónem, rajskou šťávou nebo rajčatovým pyré a nechte asi 15 minut probublávat na mírném ohni.

  2. Postupně přidejte kostičky vařené červené řepy i Šmakouna a necháme ještě pár minut provařit. Podle potřeby ještě podlijte vodou, kdyby se vám polévka zdála až příliš hustá. Nechte ji na chladnějším místě uležet, aby se v ní všechny chutě pěkně propojily. Servírujte se zakysanou smetanou a petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte