Z tohoto lowcarb těsta lze udělat i beránka do menší formy.
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
žloutky
|
4 kusy |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
lučina
|
150 g |
máslo čerstvé
|
60 g |
citrónová kůra
|
1 lžička |
mandlová mouka
|
150 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
prášek proteinový, vanilka
|
1 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované
|
5 g |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
mandle drcené
|
1 hrst |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
20 g |
Poleva | |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
40 g |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ušlehat 4 žloutky +1PL erytritolu do pěny, přidat 150 g palouček (lučina), 60 g rozpuštěného másla, citronovou kůru,150 g mandlové mouky(ne odtučněné!), 2 KL prdopeče bez fosfátů, 1PL vanilkového proteinu, lyofilizované ovoce, ořechy, mandle a kousky čokolády.
-
Nakonec lehce vmíchat sníh ze 4 bílků. Upečeme ve formě asi 30 min/180°C, zkusíme špejlí.
Po vychladnutí polít vysokoprocentní čokoládou.
Makronutrienty
18%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 988 kJ | 1 148 kJ |
Kalorická hodnota | 475 kcal | 274 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,8 g
5,3 g |
7,37 g
3,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,28 SVJ | 0,737 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,3 g
13,1 g |
24,5 g
7,58 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 8,27 g |
Sůl | 0,542 g | 0,313 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů