BÍLKOVÁ MAKOVÁ ROLÁDA

Danula

BÍLKOVÁ MAKOVÁ ROLÁDA

Každý, kdo před Vánoci začne péct cukroví, se po kratším či delším čase nakonec musí vypořádat s problémem hromadících se vaječných bílků v lednici.

Prý jdou v pohodě zamrazit, ale já to nedělám. Radši se snažím zpracovat je čerstvé.

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem bílky se špetkou soli a postupně přišleháme cukr, až nám vznikne pevný a lesklý sníh. Pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky, máku a prášku do pečiva a těsto natřeme na velký plech (mám 42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem. Pečeme asi 10-12 minut na 180 stupňů.

  2. Hotový plát necháme na plechu vychladnout a poté potřeme krémem. Za současného odstraňování papíru stočíme roládu a uložíme alespoň na dvě hodinky do lednice zatuhnout.

  3. Šlehačku vyšleháme s mlékem dotuha a poté lehce vmícháme tvaroh.

    Na obrázku může být: jídlo

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte