Bílá hříbková omáčka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Bílá hříbková omáčka

Pochoutka z letošních prvních hříbků...

Postup přípravy

  1. Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatím, co se cibule a koření vaří, očistíme a nakrájíme na malé kousky hříbky. Přidáme k cibuli a společně vaříme cca 15 minut.

  2. Z hrnce vyndáme sáček s kořením. V mléce do hladka rozmícháme mouku a přidáme k houbám. Dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Necháme probublávat na mírném ohni asi 10 minut a mícháme, aby se mouka nepřichytila ke dnu.

  3. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a necháme ještě jednou přejít varem. Stačí už jen 1-2 minuty.

    Servírujeme s knedlíkem a s vařeným hovězím (nejlepší je pomalu vařené hovězí žebro). Omáčka je ale výborná i bez masa.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte