Nízkosacharidová polévka či oběd z pomalého hrnce:), syté a výborné jídlo.
- 5h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Bigoš | |
---|---|
sádlo
|
100 g |
hovězí kližka bez kosti
|
200 g |
vepřová plec
|
200 g |
hlávkové bílé zelí
|
200 g |
kysané bílé zelí
|
200 g |
cibule
|
1 kus |
klobása
|
100 g |
houby sušené, směs
|
2 hrsti |
rajský protlak
|
2 lžíce |
vývar masový domácí
|
150 ml |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
nové koření
|
4 kuličky |
pepř černý celý
|
10 kuliček |
paprika sladká mletá
|
3 lžičky |
Postup přípravy
-
- na polovině sádla "zatáhnout" na kostky nakrájené maso, smíchat s zelím, houbami, a kořením (kromě papriky). Pomalit na high 3 hodiny.
-
Na zbytku sádla osmažit cibuli, přidat klobásu, papriku, rajský protlak. Vmíchat do masa se zelím a pomalit další 2 hodiny. Podle potřeby přilít vývar.
Makronutrienty
17%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 728 kJ | 1 619 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 387 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,76 g
1,5 g |
10,6 g
3,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,476 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
4,59 g |
28,9 g
10,2 g |
Bílkoviny | 9,65 g | 21,4 g |
Sůl | 0,834 g | 1,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů