Bezlepkový štrúdl z tvarohu

Kamdar

Bezlepkový štrúdl z tvarohu 2 další fotky

Převzato z: toprecepty.cz

Postup přípravy

  1. Na vál nasypeme mouku. Ideálně 1/3 bezlepková klasická, 2/3 bílá chlebová.

  2. Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a vypracujeme nelepivé těsto. To dáme do chladu, než připravíme jablečnou náplň.

  3. Jablka omyjeme a nastrouháme na slabé plátky. Vmícháme do nich brusinky.

  4. Do kastrolu na kamnech nasypeme cukr a necháme zvolna zkaramelizovat.

  5. Do zkaramelizovaného cukru přidáme jablka s brusinkami a promícháme. Chvilku podusíme, než se karamel rozpustí. Necháme vychladnout.

  6. Vál posypeme moukou, těsto rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta uděláme oválný bochníček a rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na plech s pečícím papírem.

  7. Plát těsta posypeme drtí sušenek v místě, kam dáváme běžně náplň.

  8. Naneseme vychladlá jablka s brusinkami a posypeme skořicí.

  9. Opatrně zavineme do závinu a propícháme, aby mohla odcházet pára. Konce závinu úplně nezatlačíme, aby i tudy mohla pára odcházet.

  10. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zlehka posypeme cukrem krupicí.

  11. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 °C. Doba pečení je okolo 30 minut do zlatavé barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte