BATÁTOVÝ QUICHE s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shimeji!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

BATÁTOVÝ QUICHE s kuřecím masem, kapustičkami a houbami Shimeji!!

Slané koláče u nás doma hodně frčí , jsou oblíbené snad ve všech variantách, ale tento je pro nás top a zmizel během chviličky:-)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme 2 batáty oloupané a nakrájené na tenčí kolečka. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct do trouby na 180°C .Budou ještě nedopečené, ale změknou a půjde s nimi krásně vyložit koláčová forma. Až to budeme mít hotové ,zasypeme batáty strouhaným eidamem.

  2. Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.

  3. Pak si připravíme očištěné kapustičky. Rozřízneme každou na půl a z obou stran je opečeme na másle dozlatova.

  4. Poté nakrájíme 4 menší cibule na klínky a na olivovém oleji ji restujeme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Chvilku restujeme a na závěr přidáme houbičky Shimeji. Doporučujeme použít právě ty pro jejich skvělou kořeněnou chuť. Dají se koupit v Lidlu.

  5. Nakonec do směsi přimícháme orestované kapustičky a celou směs nalijeme na batáty do formy.

    Celý koláč postrouháme Nivou a zalijeme 1 rošlehaným vejcem se 150ml smetany.

    Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut.

    Pak ho zkuste nesníst celý naráz :-))))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte