Batátová frittata low carb

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Batátová frittata low carb

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny a další ingredience.

Postup přípravy

  1. Batáty zbavíme slupky a na struhadle (V kráječi ) nakrájíme na plátky. Přendáme do mísy, osolíme a necháme pustit vodu, kterou odsajeme ubrouskem.

  2. Vejce rozšleháme s tvarohem, přidáme 100 g sýru, sůl a pepř. Zbylých 50 g sýru si ponecháme na posypání poslední vrstvy.

  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na drobno. Na olivovém oleji vše podusíme a nakonec přidáme špenát, který posolíme a necháme zavadnout.

  4. Formu vymažeme olejem a dno a okraje pokryjeme polovinou batátů. Navrstvíme špenát a zalejeme polovinou vaječné směsi s tvarohem.

  5. Přidáme zbytek batátů a zalijeme zbývající vaječnou směsí. Vše posypeme sýrem.

    Pečeme na 180°C asi 20 minut.

  6. Ingredience můžete obměňovat. Klidně přidejte k cibuli například anglickou slaninu nebo kuřecí prsa na nudličky a máte hotový oběd.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte