Banánové muffiny z kokosové mouky

Kateřina Gallinová

Banánové muffiny z kokosové mouky

Kdo by neznal banánové muffiny či chlebíček? Existují tisíce variací. Obvykle se ale jedná o těsta vlhčí a hutnější, ať už jsou z obilné mouky a nebo bez ní. Jenže právě takovým moučníkům můj muž moc nefandí. Musela jsem tedy přijít s nabídkou něčeho jiného, nadýchaného. Prošla jsem spousty návodů na muffinky s banány, abych chytila nějaký pořádný nápad. Nakonec se zadařilo. Jeden z receptů mě hodně zaujal (odkaz jsem si ale neuložila a znovu se mi ho nedaří najít). A ten jsem ještě upravila, abych se pokusila o kypřejší výsledek. A rozhodně se mi to povedlo.

Postup přípravy

  1. Vejce vyklepejte a oddělte bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh.

  2. Žloutky rozmixujte s banány, rozpuštěným (ale ne horkým) máslem a vanilkovým extraktem.

  3. Na banánovou směs nasypejte kokosovou mouku promíchanou s kypřicím práškem a navrch přidejte bílkový sníh. Sníh a mouku jemně zapracujte pomocí stěrky do banánů s máslem a žloutky, aby sníh co nejméně klesnul a zároveň v těstě nezůstaly nerozmíchané žmolky mouky.

  4. Těsto rozdělte do silikonových formiček na muffiny rozložených na pečicím plechu. Košíčky plňte maximálně do ¾ výšky, aby vám při pečení nepřetekly. Povrch těsta posypejte nahrubo nasekanými ořechy.

  5. Plech s muffiny vložte do trouby rozehřáté na 160 °C a pečte je přibližně 30 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte