Vážně výborná...plná jablek a skořice, mňam!
Je vláčná a nadýchaná...
- 50m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
1 hrnek |
polohrubá mouka
|
1 hrnek |
cukr krystal
|
3 hrnky |
kypřící prášek do perníku
|
1 kus |
prášek do pečiva bez lepku
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
skořice mletá
|
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
olej řepkový
|
0,5 hrnku |
kefírové mléko
|
0,5 hrnku |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
jablka
oloupat a nahrubo nastrouhat
|
10 kusů |
Postup přípravy
-
Zapnu si troubu na 200°C.
Jablka okrájím a nahrubo nastrouhám.
Velkou formu na bábovku vymažu máslem (můžete dát i na plech).
-
Vše sypké si smíchám, přidám ostatní suroviny, nakonec jablka.
Dám do formy a peču asi 35 minut/200°C.
Nechám zchladnout, vyklopím a lehce pocukruju.
Je úžasně nadýchaná a vláčná.
Makronutrienty
80%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 925 kJ | 1 399 kJ |
Kalorická hodnota | 221 kcal | 334 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,4 g
24,9 g |
58,1 g
37,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,84 SVJ | 5,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,38 g
0,506 g |
11,2 g
0,765 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 2,98 g |
Sůl | 0,401 g | 0,607 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů