- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Avokádo | |
---|---|
avokádo
|
1 kus |
ořechy vlašské
|
10 g |
sýr s modrou plísní, niva
|
50 g |
hruška
|
0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.
-
Rozdělíme do dvou misek. Hrušku nakrájíme škrabku na brambory na velmi tenké plátky a do každé misky přidáme polovinu plátků. Nakonec ozdobíme vlašskými ořechy.
-
Tip
Hruška by měla být hodně zralá, sladká a šťavnatá.
Makronutrienty
30%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 769 kJ | 1 284 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 307 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,79 g
0,957 g |
14,7 g
1,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,879 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
4,33 g |
26,1 g
7,23 g |
Bílkoviny | 4,97 g | 8,31 g |
Sůl | 0,569 g | 0,949 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů