Avokádová majonéza

Recepty pro život

Avokádová majonéza

Chcete oživit své saláty nebo hledáte dip k masu či zelenině? Pak je avokádová majonéza skvělou volbou. Na rozdíl od klasické si ji můžete dopřát, ať vyznáváte jakýkoli přístup ke stravování. Avokádová majonéza je vhodná při paleo, low carb, keto, vegan i raw stravě, stejně jako při programu Whole30 i AIP eliminaci. Navíc ji máte za pár minut hotovou a můžete ihned podávat.

Na výrobu avokádové majonézy se skvěle hodí rafinovaný olivový olej, který na rozdíl od extra panenského nemá tak výraznou chuť a vůni. Dále můžete použít avokádový olej nebo různé ořechové či semínkové oleje. Vždy se snažte volit oleje nevýrazné chuti, protože chuť oleje ovlivní i chuť výsledné majonézy.

Postup přípravy

  1. Avokádo zbavíme slupky a dáme do mísy.

    Přidáme prolisovaný česnek a ostatní ingredience.

    Vše rozmixujeme do hladka.

  2. Avokádová majonéza se skvěle hodí pro oživení vašich hlavních chodů. Výborná je například k batátovým či květákovým plackám nebo zeleninovým hranolkám v kombinaci s různými steaky. Dále si ji vychutnáte jako dip k čerstvé zelenině nebo chipsům.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte