Avokádo plněné salátem

Radka

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Avokádo plněné salátem

Lehký a přitom velmi sytý je salát z kombinace zeleniny, kuřecího masa a zralého avokáda. Pokud ho potřebujete "nastavit"pro více hostů uvařte si kvalitní bezlepkové těstoviny, já mám docela ráda proteinové černé luštěninové. Se salátem vytvoří nejen barevný skvělý kontrast.

Postup přípravy

  1. Maso opečeme do křupava na horkém oleji osolíme, okořeníme, dáme stanou. Očistíme si zeleninu a nakrájíme na drobné kousky. Avokádo zbavíme slupky a pecky a také posekáme na kousky. Promícháme s masem a dochutíme zálivkou, případně citrónovou šťávou a špetkou kůry. Necháme vychladit nebo promícháme s tuvařenými ěstovinami a podáváme vlahé.

  2. Na zálivku: 2 pol. lžíce kvalitní majonézy (např. z Lidlu) + 2 lžíce bezlaktózové zakysané smetany Madeta, prošlehat

    Na zálivku bez vajec a laktózy: 4 pol. lžíce olivového nebo řepkového oleje prošlehat s 2-3 lžícemi vinného octa, 1 lžící hrubozrnné hořčice a 1-2 lžící agávového či javorového sirupu či medu - prošlehat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte