Arašídové kostky

šmakoun

Arašídové kostky

Kokosový základ, arašídový střed a čokoládová poleva – tyhle tři vrstvy spolu krásně souzní a pohladí chuťové buňky, přitom obsahují málo kalorií a hodně bílkovin!

Za recept děkujeme Petře Pláničkové z www.petraplanickova.cz.

Postup přípravy

  1. Nejprve si pokrájejte a namočte datle. Stačí 2 hodiny předem, ale můžete nechat i přes noc.

  2. V míse smíchejte chia semínka, kokosovou mouku, protein a kokosové mléko. Vznikne tužší hmota, kterou vtlačte do silikonové formy. Pokud se vám bude zdát těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody, záleží na druhu proteinu.

  3. K namočeným datlím přidejte arašídové máslo a nakrájeného Šmakouna. Směs rozmixujte do hladkého krému. Ten navrstvěte na bílou hmotu. Dejte na chvíli do mrazáku.

  4. Mezitím si rozpusťte čokoládu s trochou oleje. Rozpuštěnou čokoládu nalejte na ztuhlý krém. Dejte opět chvíli zamrazit a poté nakrájejte na kostičky. Uchovávejte v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte