Vepřové kostky na kari se špenátem - nízkosacharidové

Ali

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Vepřové kostky na kari se špenátem - nízkosacharidové

Zkuste tento netradiční low carb (LC) oběd. Celer jako příloha je velmi dobrý, zdravý a třeba si ho oblíbíte jako já:)

Postup přípravy

  1. Na ghí cibule, pak anglická slanina, maso nechat zatáhnout. Kari, sůl, zarestovat, podlít trochou vody, která se dušením zredukuje a vznikne super omáčka, kterou nemusíte zahušťovat. Až je maso měkké, přidám dvě hrsti listového špenátu, který nechám jen zavadnout. Hotovo.

  2. Na jiné pánvi na ghí orestovat celou bulvu nastrouhaného celeru. Posolit a kapku vody. (Jen trošičku) Pod pokličkou nechat pár minut (asi 5) dusit do zredukování všechny vody. Pak jen vypnu a nechám na plotně dojít.

    Restovaný/dušený celer mi moc chutná, není výrazně celerový a nahradí mi velmi zdatně např.těstoviny (pocitově)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte