Asi všichni jsme slyšeli o tukožroutské polévce - samá zelenina, žádný tuk. Ovšem tato low carb (LC) je vylepšená o klobásku, zelenina poctivě restovaná na sádle ...to je vyšší level :).
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
hlávkové bílé zelí
|
0,25 hlávky |
žlutá paprika
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
rajčata v plechovce
|
1 kus |
klobása
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
kořenicí směs bylinková
|
1 lžíce |
Navrch | |
sýr eidam 45%
|
50 g |
chilli sušené mleté
|
2 špetky |
petrželka, petrželová nať
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli si nakrájíme nadrobno, želí na nudličky, papriku na nudličky, mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo.
-
Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme mrkev, kedlubnu, zelí a papriku. Zalijeme vodou, okořeníme a povaříme doměkka.
-
Mezitím si nakrájíme na kolečka dobrou klobásu a nakonec ji do hotové polévky přidáme.
Servírujeme polévku sypanou strouhaným sýrem, chilli a petrželkou.
Makronutrienty
37%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 341 kJ | 2 330 kJ |
Kalorická hodnota | 81,6 kcal | 557 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,57 g
1,7 g |
38 g
11,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,557 SVJ | 3,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,31 g
5,1 g |
36,3 g
34,8 g |
Bílkoviny | 4,18 g | 28,5 g |
Sůl | 1,08 g | 7,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů