Treska na ghí s restovanou cuketkou a ředkví - nízkosacharidová
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Zase jedna ze zdravých a skvělých low carb (LC) rychlovek k obědu. Doplníme-li zelným salátem, nachlazení si na nás netroufne...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
treska tmavá filet
|
400 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
2 špetky |
kořenicí směs na ryby
|
1 lžička |
Příloha | |
cuketa
|
1 kus |
ředkev bílá
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
Zelný salát | |
hlávkové bílé zelí
|
0,25 hlávky |
mrkev
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Připravíme si salát: nahrubo nastrouháme zelí, mrkev a ochutíme. Dáme rozležet.
-
Porce ryby okořeníme a orestujeme na ghí.
Na jíné pánvi si orestujeme na kolečka nakrájenou cuketku a ředkev.
-
Na talíř servírujeme porci ryby, kopeček cukety s ředkví , kopeček salátu.
Skvělé a zdravé jídlo, hned hotové.
Makronutrienty
35%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 185 kJ | 1 567 kJ |
Kalorická hodnota | 44,3 kcal | 375 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,68 g
0,462 g |
31,1 g
3,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,368 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,16 g
0,464 g |
9,78 g
3,93 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 48,8 g |
Sůl | 0,646 g | 5,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů