Sumeček africký na litinové pánvi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Sumeček africký na litinové pánvi

Postup přípravy

  1. Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet.

    Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.

  2. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.

    Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.

  3. Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).

    Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte