Dcera drží bezlepkovou dietu od malinka.
Štrůdl je prý výborný, jako "normální"...:)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná
|
350 g |
máslo
|
50 g |
voda
|
150 ml |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
cukr moučka
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Náplň | |
jablka
|
600 g |
cukr krupice
|
2 lžíce |
rozinky sušené
|
2 hrsti |
skořice mletá
|
2 lžičky |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
Na potření | |
máslo
|
20 g |
cukr moučka
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme, vlijeme do mouky a přidáme ostatní suroviny.
Můžeme přidat vodu, aby se nám dalo utvořit těsto.
-
Vyválíme plát, střed posypeme kokosem.
Na ten rozložíme jablka, posypeme cukrem, rozinkami a skořicí.
Dvakrát zavineme, kraje zahneme dospod.
-
Pečeme na 200°C asi 25 minut dozlatova na plechu vyloženém pečícím papírem.
-
Ještě teplý potřu máslem, schladlý pocukrujeme.
Makronutrienty
75%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 813 kJ | 1 099 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
4,88 g |
41,9 g
6,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 4,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,9 g
3,87 g |
9,33 g
5,23 g |
Bílkoviny | 3,24 g | 4,38 g |
Sůl | 0,172 g | 0,233 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů