Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu většinou vařím jen na sladko, a tak mě napadlo zkusit recept obohatit "slanými" ingrediencemi a vznikla tato pochoutka.

Postup přípravy

  1. Špenátové listy trochu pokrájíme. Pokud používáme mražený, necháme zcela povolit a vymačkáme přebytečnou vodu.

    2

    Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme je. Přohodíme k nim špenát, tvaroh, sůl a nastrouhanou mozzarellu. Vše rozmícháme a dosypeme mouku. Nesypte ji všechnu současně, ale s ohledem na hustotu těsta tak, aby se z něj daly tvarovat knedlíčky. Vytvarované knedlíčky pak nechejte chvíli odpočinout v ledničce.

  2. Mezitím si připravte omáčku. Cibulku pokrájejte na jemno a zpěňte na oleji. Přihoďte na kousky pokrájený česnek a na jemno nastrouhanou mrkev. Chvíli restujte, až bude mrkev měkká. Poté nalejte plechovku rajčat, osolte a přisypte trochu bazalky (čerstvé či sušené). Pokud chcete omáčku jemnější, můžete ji na závěr rozmixovat a případně i přilít cca 2 lžíce smetany.

  3. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní vždy část knedlíčků. Vařte je, dokud nevyplavou na povrch. Poté je přendejte do nádoby, ve které zůstanou teplé.

    5

    Jakmile jsou všechny knedlíčky hotovy, můžete servírovat. Do hlubokého talíře nalejte omáčku a na ni položte několik knedlíčků. Na povrch můřete položit plátek mozzarelly nebo třeba jen lístek bazalky. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte