Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu.

    Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.

  4. Na pánev, na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.

    Podlijeme vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.

  5. Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte