Smetanové čínské zelí s ořechy

Jídelní plán

Smetanové čínské zelí s ořechy

Smetanové čínské zelí s ořechy je velice jednoduchý recept na výbornou a levnou low carb přílohu nebo teplý salát. Hotoví jste do deseti minut.

Postup přípravy

  1. Ořechy nasekáme na větší kousky a na sucho opražíme v hrnci. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a koriandr. Smetanu varem zredukujeme, až je hustá a pění po dně.

    Čínské zelí nakrájíme na kousky, podle vlastních preferencí. Jakmile je smetana zredukovaná na omáčku, vhodíme zelí a pořádně promícháme. Zelí se obalí omáčkou z redukované smetany a zahřeje. Jakmile je teplé, můžete servírovat - v této úpravě zůstane krásně křupavé a nadýchané.

    Ze střední hlávky zelí budou dvě velké porce.

    Zelí jde samozřejmě udělat i bez ořechů, se slaninkou nebo úplně jiným kořením - dle vašich chuťových preferencí:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte