Šlehačkovo - ořechové řezy

isindy

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Šlehačkovo - ořechové řezy

Postup přípravy

  1. Bílky pevně vyšleháme se špetku soli , všleháme cukr a žloutky a zlehka vmícháme mouku. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, cca 10-15 min., dokud vršek nezrůžoví, (každý dle své trouby.)

  2. Šlehačky vyšleháme, vmícháme mleté ořechy, lze i lehce přisladit.

  3. Vychladlý korpus sundáme z plechu, sloupneme pečicí papír a piškotový plát nakrájíme na 6 stejných dílů. Promažeme vždy tři pruhy, které skládáme na sebe, zbytkem náplně začistíme boky a ozdobíme vršek.

  4. Dozdobíme jahodami a necháme před krájením cca 30 min. zvláčnět v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte