Šlehačkové kornoutky

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Šlehačkové kornoutky

Pracné, ale na jazyku se jen rozplynou...

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenové fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici odpočinout. Lepší je nechat těsto v lednici přes noc.

  2. Ztuhlé těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku širokého 20 – 25 cm a silného 2 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké 2 – 2,5 cm. Každý proužek navineme šikmo na suchou trubičku (kornoutek)od užšího konce tak, aby se proužky na jedné straně trochu překrývaly.

  3. Kornoutky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na vrchní straně rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 min do růžova.

    Ještě horké kornoutky sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné ploše.

  4. Šlehačku ušleháme se ztužovači a cukrem. Naplníme kornoutky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte