Rybí polévka - bezlepková

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Rybí polévka - bezlepková

Uvařili jsme si bezlepkovou variantu výborné rybí polévky podle Zdeňka Pohlreicha...a opět dobrota, jako vždy :). Když máte kamaráda rybáře, je to skvělé...

Postup přípravy

  1. Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni.

  2. Poté polévku přecedíme.

  3. Na kousku másla orestujeme šalotku nasekanou najemno. Orestujeme a zasypeme tak dvěma lžícemi hladké bezlepkové mouky, uděláme obyčejnou jíšku. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí. Necháme pět minut povařit. Mezitím obereme z hlavy uvařené maso a dáme ho do hrnce.

  4. Servírujeme s čerstvou petrželkou a případně bezlepkovým pečivem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte