Na tyto houstičky jsem docela dost pyšná. Povedly se hned napoprvé a chutí mě příjemně překvapily :)
- 40m
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ricotta, syrovátkový sýr
|
200 g |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
mandle mleté
|
90 g |
mouka kokosová
|
30 g |
sýr gouda
|
50 g |
semínka směs
|
30 g |
olivový olej
|
30 ml |
sůl
|
1 lžička |
kmín celý
|
1 lžíce |
tymián sušený
|
2 lžičky |
soda jedlá
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
V míse promícháme mleté mandle, semínka, koření, sůl a jedlou sodu.Přidáme ricottu, vejce, olej a opět promícháme.Přisypeme sýr a nakonec kokosovou mouku, která směs zahustí.
-
Plech si vyložíme pečicím papírem a v dlaních vytvarujeme zhruba 12-16 houstiček. Těsto se docela lepí na prsty, ale jeho konzistence je taková, že se na plechu nerozjede. Při umístění houstiček na plech si necháváme dostatečné rozestupy, protože těsto během pečení nabyde.
-
Vršky houstiček můžeme posypat hrubozrnou solí, kmínem, semínky apod.Pečeme na 200°C zhruba 25 minut.
Makronutrienty
17%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 213 kJ | 539 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 129 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,48 g
2,62 g |
3,32 g
1,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,748 SVJ | 0,332 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,9 g
6,72 g |
10,2 g
2,99 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 6,05 g |
Sůl | 1,82 g | 0,808 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů