Luxusní low carb (LC) a keto dort. Jeden z nejlepších dezertů, který je ozdobou každé oslavy či svatby...vynikající nízkosacharidový dort na výjimečné příležitosti...
- 2h
- 12 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
6 kusů |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů
|
100 g |
podmáslí
|
100 ml |
Ume ocet
|
2 lžíce |
máslo
|
250 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
mandlová mouka
|
110 g |
mouka kokosová
|
110 g |
barva potravinářská červená
|
1 lžička |
Krém | |
čerstvý krémový sýr
|
400 g |
máslo čerstvé
|
250 g |
extrakt ze stévie
|
20 g |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
Na ozdobu | |
rybíz červený
|
50 g |
violka zahradní, maceška, květy
|
20 g |
Postup přípravy
-
Vejce se stevii se šlehačku do husté pěny přidá se barvivo a ocet. Mouky se smíchají s kakaem. Do hmoty se přidá rozpuštěné máslo a podmasli promícha se a přidá se mouka.
-
Pečeme při 175 stupnu 30minut. Nechá se vychladnout nebo ulezet do druhého dne.
-
Vyšleháme hladký krém.
Prokrojíme korpus na 3-4 pláty. Spojíme krémem, část si necháme na vrch a ozdobu.
Dozdobíme ovocem, květy, čokoládou a dáme vychladit.
Makronutrienty
20%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 499 kJ | 2 222 kJ |
Kalorická hodnota | 358 kcal | 531 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
1,96 g |
16,2 g
2,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34,7 g
17,6 g |
51,5 g
26 g |
Bílkoviny | 8,05 g | 11,9 g |
Sůl | 1,51 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů