Ratatouille - LC

Aneta Schneiderová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Ratatouille - LC

Zkuste toto low carb (nízkosacharidové), keto jídlo! Je to dost náročné časově (než vše nakrájít, uvaříte a upečete), ale část jsem ho snědla ještě teplý z trouby a část jsem si dala do lednice a i studené bylo super!

Instagram: anetschneiderova

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji si orestujete cibulku, česnek, papriku a přidáte plechovku rajčat a koření. Necháte vařit alespoň 10 minut a poté rozmixujete. Směs přendáte na dno zapékací mísy a teď přichází čas si vyhrát.

  2. Zeleninu si nakrájíte na kolečka, osolíte a opepříte ji a postupně skládáte do kruhu. Jakmile máte doskládáno, ještě si smícháte olivový olej s bazalkou a pokapáte. Musíte přiklopit alespoň pečícím papírem, aby se vám zelenina nespálila a pečete 45 minut na 190 stupňů. Před podáváním můžete ještě posypat parmazánem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte