QUINOA S ČERNOU ČOČKOU A TAHINI

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

QUINOA S ČERNOU ČOČKOU A TAHINI

Skvělé netradiční jídlo dokonalé chuti plné bílkovin !

Postup přípravy

  1. 250g černé čočky propláchneme a dáme vařit. Po 15ti minutách varu čočku opět několikrát propláchneme, přidáme kousek mořské řasy a dovaříme dalších 15minut v nové vodě. Zbavíme se tím dokonale látek, které by nám mohli způsobovat nadýmání.

  2. Quinou několikrát propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Mezitím na tenké plátky nakrájíme (nebo nastrouháme) cca 400-500g mrkve. K mrkvi přidáme lžíci koriandru, soli a římského kmínu a lžičku pepře a na dvou lžicích oleje za stálého míchání opékáme asi pět minut. Poté mrkev podlijeme vodou, přidáme 6 lžic tahini a dusíme doměkka (cca 10minut).

  3. Mrkev smícháme s čočkou a quinoou, dochutíme solí, případně pepřem.

    Místo přidání tahini přímo do jídla, z něj můžeme připravit také "zálivku", kterou si polijeme jídlo až na talíři - jednoduše tahini rozmícháme s troškou vody, můžeme přidat trošku soli, pepře a citronové šťávy

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte