Pomalu pečené hovězí maso

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Pomalu pečené hovězí maso

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a podlijeme cca 1 dcl vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme poklicí.

    Pečeme v troubě při teplotě 120 – 140 ºC cca 3 hodiny. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Během pečení není třeba podlévat. Při nízké teplotě se voda nevypeče.

  2. Po hodině pečení maso otočíme, polijeme výpekem. Po další hodině znovu.

    Po upečení krájíme na plátky a servírujeme s bramborem a jogurtovo-koprovým dipem a sterilovanou červenou řepou.

  3. Tip

    Jednoduchý ale chutný recept na hovězí maso. Maso je mimořádně měkké a šťavnaté.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte