Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Polévka z patizonu a sušených rajčat zdobená mandlemi

Sezona patizonu je tady! Zkuste jej použít v polévce jako já.

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme cibulku, přisypeme pokrájená sušená rajčata a na kostičky nakrájený patizon. Chvíli opékáme.

    Pak přilijeme vodu, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek. Přidáme bobkový list a nové koření a pod pokličkou na mírném ohni uvaříme do měkka.

    Na másle zpěníme cibulku, přisypeme pokrájená sušená rajčata a na kostičky nakrájený patizon. Chvíli opékáme.
Pak přilijeme vodu, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek. Přidáme bobkový list a nové koření a pod pokličkou na mírném ohni uvaříme do měkka.
  2. Vyjmeme bobkový list a nové koření a vše rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a podle požadované hustoty přilijeme vodu a trochu mléka na zjemnění. Ještě chvíli povaříme.

  3. Na pánvi opražíme mandle a slunečnicová semínka. Polévku nalijeme do misek či talířů, doprostřed položíme noček ze zakysané smetany, na něj poklademe pár proužků sušených rajčat a posypeme opraženými mandlemi a semínky. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat