Je naprosto luxusní tento low carb salátek, skvělý ke grilování...
Může se jíst teplé, studené, anebo taky dát rovnou do skleniček, zavíčkovat, otočit dnem vzhůru a po vychladnutí a uložit na „indy“.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
olivový olej
|
1 lžíce |
cibule
|
5 kusů |
cuketa
|
1 000 g |
česnek stroužky
|
10 kusů |
sůl
|
2 lžíce |
ocet vinný červený
|
2 lžíce |
xylitol
|
1 lžíce |
rajčatové pyré, passata
|
200 g |
rajčata
|
5 kusů |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na olivový olej zpěnit pět větších cibulí nakrájených na půlměsíčky (dala jsem bílou i červenou) a asi 10 stroužků česneku (na plátky), pro milovníky česneku může být víc. Chvilku promíchat a přihodit na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu.
-
Osolit, promíchat, přidat červený vinný ocet, sladidlo, rajčatový protlak nebo pyré, 5 větších nakrájených rajčat, dochutit pepřem, chilli – jak kdo má rád, prohřát a dát na plech do vyhřáté trouby asi na 180-185 stupňů a cca půl hodinky péct, sem tam promíchat.
Makronutrienty
72%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 159 kJ | 335 kJ |
Kalorická hodnota | 38,1 kcal | 80,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,19 g
1,35 g |
15,1 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,719 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,762 g
0,111 g |
1,6 g
0,233 g |
Bílkoviny | 2,06 g | 4,35 g |
Sůl | 1,27 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů